Kendi Tarayıcı Eklentinizi Yapın 🤓

Merhaba arkadaşlar sizlere nasıl basit bir tarayıcı eklentisi oluşturabileceğinizi anlatacağım. Bildiğiniz üzere eklentiler tarayıcıları daha verimle kullanmamıza yarıyor. Bende size bunu anlatacağım.

İşlem aslında basit Her eklentide olan bir Dosya vardır. İlk onu oluşturacağız Tabi ilk başta bir kalsör olşturmayı unutmayalım. Ben RCEklenti diye bir dosya oluşturdum.

Şimdi zorunlu olması gereken dosyamız Yani

manifest.json​

Dosyamızı oluşturuyoruz. (Uzantı .json olacak). Şimdi oluşturduğum klasörüü metin editörü ile açıyorum, ben sublime Tex'tealıştım siz istediğinizde açın.

Ve aşşağıdaki kodları yazın

JSON:
{ 
    "name": "Realitycheats"
,   "version": "1.0"
,   "manifest_version": 2
,   "author": "Realitycheats.com"
,   "description": "Realitycheats.com "
,   "browser_action": {   "default_popup" : "index.html"}
}

Bu bölümdeki bilgileri kendinize göre doldurun. Name (İsim) Author (Yazar,Yapımcı) Description(Açıklama)

Bu kısımda Browser action kısmında index.html var bu bölüm yani mesela biz bir eklentinin üzerine tıkladığımızda bize seçenekler sunan bir poup açılıyor ya onun ismi. Ben HTML ile basit kodlama yapacağım için index.html kodum siz ister eklenti.php veya başka şeyler koyabilirsiniz. İcons kısmındaki rc.png dosyasınıda iconunuzun adına göre değiştirin.

Bu dosyamızı Kaydediyoruz. Daha sonra ben chrome ekleyecem o yüzden chrome menüsündeki 3 noktaya tıklayın daha sonra diğer araçlar bölümünden uzantılar bölümüne tıklayın, Yukarıdaki menüde paketlenmiş öğe yükleyin yazısına tıklayın

1.png

Gelen bölümde oluşturduğumuz klasörü seçtikten sonra

1.png
Bu şekilde gözükecektir

Şimdi eklentimizi kodlamaya başlayalım, ben eklentiye tıklandığında minik bir popyp içinde Spotify plalistimin açılmasını istiyorum. bunu için ilk hemen index.html dosyamı oluşturuyorum

Spotify sayfasından gömme kodunu aldım ve index html dosyama yapıştırdım. Siz isterseniz haberleri çeken bir sistem yapabilirsiniz.

Eklentimize tıkladığımızda

1.png

Bu şekilde gözüküyor. Bu sizi hayal gücünüze kalmış.

Kaynak kodlarını veriyorum bu projenin.

Ekli dosyalar

• RCEklenti.zip
    28.7 KB · Görüntüleme: 14

iwystic

Veteran
Konular
290
RC Point
0
Eline sağlık, gayet yararlı bir paylaşım olmuş.

TLLH

Karanlıktaysan, gölgen bile seni yalnız bırakır.
Ultra Member
Konular
21
RC Point
0
Güzel konu olmuş eline sağlık.

xKraksz

VQL
Super Member
Konular
1
RC Point
0
yararlı ve süper bir çalışma, teşekkür ederim.

roxer190315

Super Member
Konular
1
RC Point
0
guzel bı forum ve konu yararlı ısımıze yarar bır gunboyle bırsey ıstedıgımızde