.koti fidye virüsü

Status
Not open for further replies.

YNx_Kio

Confirmed Memb.
Topics
3
Reaction score
11
RC Point
0
S.a. Öncelikle yanlış yere açtıysam hepinizden özür dilerim. Arkadaşımın taşınabilir hdd si internet kafede program yükledi. Pc virüs kaptı kısacası. Fidye virüsünü sildik. Ama tüm fotoğraf rehber video vb. dosyalarının sonunda .koti uzantısı geldi. Tabiiki onu silip .png yaptık ama nafile. Bu virüsün mahvettiği dosyaları kurtarmanın bir yolu varmıdır ?

iwystic

Veteran
Topics
290
Solutions
491
Reaction score
10,784
RC Point
0
Virüs hakkında detaylıca araştırdım; ama maalesef format atmanız gerekmektedir. System dosyaları bozulmuş olabilir, hatta bilgisayarınıza erişim sağlanabilir bir durumdadır. Tabii ki bunlardan daha fazla zararları vardır; ama ne anlatsam çözüm için gereksizdir.
İyi forumlar.

• Like
Reactions: Tao

Ali Uzun

Banned Member
Topics
39
Reaction score
50
RC Point
0
İlk öncelikkle uzman olmadığımı belirteyim. ama isterseniz iyi bir format atabilirsiniz. Yani gerçekten bilen birisine sorarak zor ve güçlü bir format attırtabilirsiniz. yeni bir harddisk te olabilir belki düşüncelerim bunlar .

Zodiac

Ultra Member
Topics
196
Solutions
10
Reaction score
9,986
RC Point
0
bilgisayarınızı eski bi haline geri yükleme yaparak kurtarabilirsiniz belki geri yükleme noktası varmı kontrol edin

YNx_Kio

Confirmed Memb.
Topics
3
Reaction score
11
RC Point
0
Virüs hakkında detaylıca araştırdım; ama maalesef format atmanız gerekmektedir. System dosyaları bozulmuş olabilir, hatta bilgisayarınıza erişim sağlanabilir bir durumdadır. Tabii ki bunlardan daha fazla zararları vardır; ama ne anlatsam çözüm için gereksizdir.
İyi forumlar.
Temiz bir format attık ama taşınabilir harddiskte .koti dosyaları var. Bunlar için internette 500 dolar istiyorlar ama buda çok pahalı.

iwystic

Veteran
Topics
290
Solutions
491
Reaction score
10,784
RC Point
0
Temiz bir format attık ama taşınabilir harddiskte .koti dosyaları var. Bunlar için internette 500 dolar istiyorlar ama buda çok pahalı.
Anlıyorum, o zaman HDD'ni değiştirmelisin. Büyük bi' belaya bulaşmışsın dostum.

• Like

iwystic

Veteran
Topics
290
Solutions
491
Reaction score
10,784
RC Point
0
eyvallah. Yinede sağda solda bi çözüm bulursanız bizede iletirsiniz inşaallah. Ben yinede silmiyeceğim belki bi çözümü olur.
Tek çözümü HDD değiştirmek, maalesef. Bu konuda sana daha iyi yardımcı olmak isterdim; ama yapabileceğim bir şey yok.

• Like

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
Topics
81
Solutions
563
Reaction score
1,746
RC Point