Port Tarama Tool

Arishem

Banned Member
Konular
177
RC Point
0
Merhaba dostlar Port Tarama aracını tanıtacam ve çalışan bir port tarama tool u vericem
öncelikle port nedir le başlıyalım
Port; ağ bağlantılarının başladığı ve bittiği, belirli bir işlemi veya bir ağ hizmeti türünü tanımlayan, bağlantı noktası olarak da adlandırabileceğimiz mantıksal sanal bir noktadır. Portlar yazılım tabanlıdır ve bir bilgisayarın işletim sistemi tarafından yönetilir. Her bir port belirli bir işlem veya hizmetle ilişkilendirilir. Portlar, bilgisayarların farklı işlemler arasında kolayca ayrım yapmasına olanak tanır: mesela, aynı internet bağlantısı üzerinden bir bilgisayara ulaşan iki e-posta, portlar sayesinde web sayfalarından farklı bir bağlantı noktasına gider.

Her bir aktarım protokolü ve adres kombinasyonu için, port numarası ya da bağlantı noktası numarası olarak bilinen 16 bitlik işaretsiz bir sayı ile bir bağlantı noktası tanımlanır. İletim Denetimi Protokolü (TCP) ve Kullanıcı Veri Birimi Protokolü'dür (UDP), port numaralarını kullanan en yaygın aktarım protokolleridir.

şimdi lafı daha fazla uzatmadan Port Tarama Aracını vereyim

GitHub

Not: bu Tool sadece Kali Linux de çalışmaktadır​

nick_rc

İlk renk Kara! 🖤
Legend Member
Konular
98
RC Point
0
Vallahi konularına hayran kaldım.Çok şey öğrendim konularından.Herkes öğrensin/üste çıksın diye
up+++

Ar3X

Super Member
Konular
6
RC Point
0
Ne işe yarıyor nerede kullanılır

zeberlah

Confirmed Memb.
Konular
9
RC Point
0
Port tarandıktan sonra açık olan yada kapalı portlarda hangi işlemler yapılmalıdır. Hangileri açık hangileri kapalı kalmalaıdır. Bilgisine nerden uzlaşabiliriz.?