Python Yardım

Ruglea

Ultra Member
İlk Paylaşım İlk Mesaj Doğrulanmış Üye
Konular
9
RC Point
0
Kod:
SyntaxError: Non-UTF-8 code starting with '\xff' in file C:\Users\*\desktop\python_dersleri\first_app.py on line 1, but no encoding declared; see http://python.org/dev/peps/pep-0263/
Başlangıçta print("merhaba") yazdım ama böyle bi hata verdi çözümü nedir aceba ? ( Belki de çok kolay bir şeydir ama yeni başladığım için kusuruma bakmayın )

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
10 Rozet İlk Paylaşım Sharer I Sharer II İlk Mesaj İlk Beğeni İlk Çözüm Yardımsever Mentor Usta Mentor Hızlı Yardım Profilini Tamamla Doğrulanmış Üye Seviye 10
Konular
81
RC Point
0
ilk satıra şunu yaz
Python:
#coding=utf8

tgasalih

Hakzısı Hakla
Ultra Member
Konular
69
RC Point
0
Başka bir dosya üzerinde dene

Ruglea

Ultra Member
Konular
9
RC Point
0
Direk visual code dan oluşturduğumda hiçbir sıkıntı çıkmıyor fakat cmd veya powershell ile dosya oluşturduğumda bu hatayı veriyor sebebi nedir aceba

tgasalih

Hakzısı Hakla
Ultra Member
Konular
69
RC Point
0
Direk visual code dan oluşturduğumda hiçbir sıkıntı çıkmıyor fakat cmd veya powershell ile dosya oluşturduğumda bu hatayı veriyor sebebi nedir aceba
Eksik oluşturuyor olabilir. Hem grafik arayüz varken neden cmd kullanıyorsunki ?

Ruglea

Ultra Member
Konular
9
RC Point
0
Eksik oluşturuyor olabilir. Hem grafik arayüz varken neden cmd kullanıyorsunki ?
O konuda haklısın tabiki ama adam eğitimde powershell komutlarını anlatınca ordan yapayım dedim