Qt Creatör Nedir - Qt Nasıl Öğrenirim ?

• Konbuyu başlatan Üye silindi 25
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar: 6
  • Görüntüleme: 2K
Ü

Üye silindi 25

Öncelikle selam arkadaşlar ben T4K0S bu konumda sizlere Qt cratör hakkında bilgi vericeğim lütfen dikkate alın bu konu altın değerinde

Qt nasıl öğrenirim ?

Arkadaşlar açıkcası Qt creatör dilini öğrenmek diğer dilleri öğrenmekten kat kat zordur. Qt hakkında türkçe kaynak bilgi bulunmamaktadır ve türkiyede bu nedenle kullanılmamaktadır.
Bu nedenle bu konuyu açıyorum lütfen üşenmeden okuyunuz RealityCheats ailesi için Qt dilini yavaş yavaş öğreticeğim.

Qt ile neler yapabilirim ?

Qt dili ile aklınıza gelen herşey yapılabilir birçok kit leri vardır ilerleyen konularımda daha iyi anlıyacaksınız.
Qt ile araba yazılım sistemleri
Hastane sistemleri
Oyunlar
Virüs programları
RealityCheats Loaderi :D
Aklınıza gelebilicek hertürlü şey qt nin nimetleri say say bitmez şuan şuan aklıma gelenleri saydım

slide700x700_showcase_rimac_background.jpg

slide700x700_showcase_orzone_background.jpg

slide700x700_showcase_ulstein_background.jpg

slide700x700_showcase_lg_background.jpg

p5Wb30.png

Qt nedir diye konuya başlayalım
Qt, Multi Platform bir uygulama geliştirme yapısal katmanıdır. Bu şu demektir, yeni bir dil değil aşina olduğunuz bir dil (öyle olduğunu düşünüyoruz) üzerinde bir çoğu işlevi kolaylaştıran bir ara kütüphaleneler birleşimidir. Aslında Qt, C++ ortamında yazılım geliştirebileceğiniz, ancak Java gibi daha lezzetli bir geliştirme sağlar. Yazdığımız ortam C ortamı olduğu için C++ kodları hala çalışmasına devam etmektedir. Ancak bizi burada ilgilendiren konu ATL veya MFC gibi sadece Windows da çalışan bir uygulama ve bunu geliştirmenin ayrı zorluklarını da düşündüğümüzde, Qt framework'u bize hem çok daha kolay bir alt yapısı sağlarken C++ gibi bir dilinde gücünden mahrum bırakmıyor. Eğer bir C++ yazılımcısı iseniz sizin için Qt çok daha güzel şeyler sunacaktır. Yada benim gibi C++ da formlar üzerinde çalışmanın Java veya .Net ten çok daha zahmetli olduğunu düşünüp C++ dan uzak durmuşsanız sizi tekrar havaya sokacağını söyleyebilirim.

Neden Qt
Çünkü güçlü bir alt yapı ve tatlı bir kodlama ikisi bir arada. Özellikle C# gibi bir dili kullanan .Net geliştiricileri için bulunmaz bir nimet diyebilirim. Bu gruptakiler için çok fazla mantık ve kodsal farklılıklar olmadan rahatça Qt ye geçişleri olacağını düşünüyorum. Tabi kimseye .Net veya Java dan vazgeçin demem yanlış olabilir. Ancak benimde bazı projelerimde C++ kullanma ihtiyacı duyduğumda sırf geliştirmenin zahmeti nedeniyle takla attığım zamanları unutmuş değilim. Eğer C++ ortamında yazılım geliştirmenin bunaltıcı olduğunu düşünenlerdenseniz Qt ile bu sıkıntıyı aşabilirsiniz. İlla ki Qt sınıflarını da kullanarak herşeyi yapacağınız anlamına gelmiyor Qt nin güzelliklerinden yararlanarak bir çoğu hali hazırda C kütüphanesinden de faydalanmanız mümkün olacaktır. Özellikle multi platform bir şeyler geliştirmek sizin için önemli ise Qt yi kullanmakta hiç tereddüt etmemenizde fayda var.
Qt ile neler yapılabilir
diyecek olursanız bunu en iyi anlatan tabiki Qt-Wiki bölümü ancak reel hayattan örnek verecek olursak embeded linux yani pc dışında ki chiplerde kullanılan linuxda bile oldukça başarılı şeyler yapıldığını gördüm. Mesela bir cihazı uzaktan yönetmek için bir otomasyon görmüştüm oldukça mantıklıydı da Qt seçimi. Uygulama cihaz ile pc arasında veri alışverişi yapar iken bir tarafta embeded linux bir tarafta da windows ortamının çalışması için ayrı ayrı yazılım platformları kullanılmamış olması da çok güzel bir şey diyebilirim. Özellikle phyton ve boo gibi cross platform kardeş diller arasında bile geçişe gerek kalmıyor. Heleki bilindik bir dil olan C++ bizim için daha güzel bir şey. Network, multimedia, database gibi bir çoğu şeyde hali hazırda kütüphaneleri bulunan Qt için kütüphaneler sürekli güncellenmekte. Tabi isterseniz C++ kütüpheneleri de zaten sizi bekliyor olacak.

Bu noktada Qt çok değerli bir geliştirme ortamı olarak karşımıza çıkıyor ve gereken önemi vermemize değiyor. Qt ihtiyaçlara cevap verebilen başarılı bir yapı. Öğrenmek için değil uygulamak için Qt ye ilgi göstermenizden yanayım.

1Enjoy

Forward
Owner
10 Rozet Seviye 10 İlk Paylaşım Sharer I İlk Mesaj İlk Beğeni İlk Çözüm Yardımsever Mentor Hızlı Yardım Profilini Tamamla Doğrulanmış Üye
Konular
40
Web sitesi
realitycheats.com
RC Point
0
Thanks Man

ravex

Ultra Member
Konular
217
RC Point