Valve Anti Cheat (VAC) Nedir ?

Drenated

Legend Member
Konular
454
RC Point
0
VAC (Valve Anti Cheat), Valve'ın oyunlar için sunduğu anti hile sisteminin adıdır. VAC oyunlara etki eden 3. parti uygulamaları tespit etmek için hazırlanmış otomatik bir sistemdir. Bir oyuncu daha önceden farkedilmiş bir hile ile VAC korumalı sunuculara girerse, VAC sistemi bu oyuncuyu VAC korumalı sunuculardan kalıcı olarak yasaklar. Oyun işleyişine karışan HER TÜRLÜ 3. parti program, oyun dosyalarında değişiklik VAC sistemini harekete geçirebilir. VAC tamamen otomatik bir sistemdir yani bağlandığınız bir topluluk sunucusundaki yönetici sizi bu sunucudan yasaklayabilirken VAC ban atamaz. Bu da bence VAC'ın en iyi tarafıdır. Yani iyi bir oyuncuyum diyorsanız yöneticinin egosu yüzünden ban yemezsiniz.

Steam'deki açıklamaya göre aşağıdakiler VAC yasaklaması kapsamına girmez:
  • X-Fire veya Overwolf gibi sohbet yazılımları kullanmak
  • Sistem donanımı yapılandırmaları
  • Ekran kartı sürücüleri gibi, güncellenmiş sistem sürücüleri
VAC ban yedim, pişmanım, banı nasıl kaldırırım diyorsanız size kötü bir haberim var.

vac-ban_slyvioborin-png.413760

Steam'de VAC ban yedikten sonra gelen bildirimde bir hata sonucu yasaklandığınızı düşünüyorsanız Steam Destek ile iletişime geçin deniyor ama attığınız ticketa ya cevap verilmiyor ya da bir şey yapamayacakları söyleniyor.

Peki ya gerçekten hile yapmadan yasaklandım, hiç mi bir şansım yok diyorsanız, gerçekten VAC sistemindeki bir hata yüzünden banlandıysanız, oyundaki banınız hata giderildikten sonra geri açılıyor. Daha önce böyle bir durum yaşandı ve Valve Anti Cheat takımı Reddit üzerinde resmi bir açıklama yaptı. Ardından yanlışlıkla yasaklanan oyuncuların yasakları kaldırıldı. Reddit'teki bu konuya buradan bakabilirsiniz:

iwystic

Veteran
Konular
290
RC Point
0
Peki, bu banı kaldırabilir miyiz?

GoldenBlackMarauders2REALITYCHEATS.gif

Rico

Hayatımı sadece ben değiştirebilirim
Ultra Member
Konular