Bios sürümü güncelleme?

ZeroF

Merhaba Dünya
Ultra Member
Konular
63
Bios sürümümü nasıl güncelleyebilirim sanalaştırma yok güncel olmadığı için yardım edermisiniz?

Ekli dosyalar

• bios.PNG
    bios.PNG
    1.5 KB · Görüntüleme: 30

aardaaslan

Confirmed Memb.
Konular
1
Dostum Birde Kasanı Açıp İçerisindeki Anakart Modeline Bakabilirsin Anakartın Üzerinde Her Zaman Yazar. Daha Sonra Anakartının Üretici Firmanın Sitesine Gidip Anakart Modelini Aratırsan Format Atmana Gerek Kalmaz Eğer Önemli Dosyaların Varsa. Eğer Dosyam Yok Diyorsan Kesinlikle Bir Format En Temizidir :)

elpatron4561

Ultra Member
Konular
25
Dostum Birde Kasanı Açıp İçerisindeki Anakart Modeline Bakabilirsin Anakartın Üzerinde Her Zaman Yazar. Daha Sonra Anakartının Üretici Firmanın Sitesine Gidip Anakart Modelini Aratırsan Format Atmana Gerek Kalmaz Eğer Önemli Dosyaların Varsa. Eğer Dosyam Yok Diyorsan Kesinlikle Bir Format En Temizidir :)
Saol teşşekürler reis

Oxsit

Discord:Oxsit#1948
Super Member
Konular
5
benimde laptop batarya ölü bios update içinde pil seviyesinin 30 olması lazımmış en az o yüzden update yapamıyorum bios için

zxVtm

Active Member
Konular
1
benimde laptop batarya ölü bios update içinde pil seviyesinin 30 olması lazımmış en az o yüzden update yapamıyorum bios için

Windows üzerinden anakartının herhangi bir yardımcı aracı ile güncelleme yapmaya çalışıyorsan şu durumda izin vermez. Bataryayı çıkar, anakart üreticisinin resmi sitesi üzerinden bios güncelleme dosyasını indirip usb ye at. Bios menüsünde illaki usb den flash yapman için bir bölüm vardır, bu yer üzerinden usb deki .rom dosyanı göstermen gerekiyor (uzantı üreticiden üreticiye göre değişebilir) cihaz prize takılı bir vaziyette bios güncelleme işlemini başlat, bataryanın ölü olup, olmaması sorun değil, güncelleme aşamasında bataryayı takman gerektiğini belirten bir uyarıyla karşılaşırsan bataryayı tak cihaz prizde kalmaya devam etsin ve sonra güncellemeni yap. Bu yöntemle hallettiğim çok cihaz oldu.