Üniversite sınav.

nuriderman0

Super Member
Konular
83
bu sene üniversite sınavına giremedim ve bu benim için çok iyi oldu sınav hakkında hiç bir şey bilmiyorum AYT TYT puanları nasıl hesaplanır ham puan nedir ?
birisi özürlü bir bireye anlatıyormuş gibi anlatabilir mi lütfen ?

Selyk

Prince Of Darkness
Moderator
Konular
81
TYT (Temel Yeterlilik Sınavı), girilmesi zorunlu ve 2 yıllık üniversite tercih edecekler için gereken bir sınavdır. Puan hesaplama sistemi, aldığınız puanın OPB (Ortaöğretim Başarı Puanı) ile toplanmasıyla elde edilir. OPB eklenmeden elde edilen puana ise ham puan denir.

AYT (Alan Yeterlilik Testleri), 4 yıllık üniversite tercih edeceklerin girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav için TYT'ye de zorunlu olarak girilmesi gerekir. Puan hesaplama sistemi ise TYT'den aldığı puanın %40'ı, OPB ve aldığı notun toplanmasıyla belirlenir.

nuriderman0

Super Member
Konular
83
TYT (Temel Yeterlilik Sınavı), girilmesi zorunlu ve 2 yıllık üniversite tercih edecekler için gereken bir sınavdır. Puan hesaplama sistemi, aldığınız puanın OPB (Ortaöğretim Başarı Puanı) ile toplanmasıyla elde edilir. OPB eklenmeden elde edilen puana ise ham puan denir.

AYT (Alan Yeterlilik Testleri), 4 yıllık üniversite tercih edeceklerin girmesi gereken bir sınavdır. Bu sınav için TYT'ye de zorunlu olarak girilmesi gerekir. Puan hesaplama sistemi ise TYT'den aldığı puanın %40'ı, OPB ve aldığı notun toplanmasıyla belirlenir.
çok teşekkür ederim.

berke25

Super Member
Konular
3
Üni sınavına girsen de güzel bir bölüm kazansan da birşey olmuyor malesef o yüzden çok kafanı yorma. Mühendislik bitirmiş biri olarak söylüyorum :D
Tavsiyem ingilizce seviyeni üst düzeye ilerletmen

zGruGz

Super Member
Konular
8
Başarılar dilerim umarım iyi yerler kazanırsın

zloyNoaz

Confirmed Memb.
allah sabır versin ben lgsye gircem

Roytoda

Super Member
Konular