Format Yararları-Zararları

celik456

Super Member
Konular
25
RC Point
0

Format Atmanın Yararları & Zararları​

Format atmak bir gereksinim gibidir. Aslında tam olarak format atın veya atmayın gibi kesin şeyler söylemek çok doğru olmaz. Format atmak yerine göre karar verilmesi gereken ve ihtiyacınız olduğunda çekinmeden yapılması gereken bir işlemdir. Faydaları ve zararlarını değerlendirecek olursak

Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar. Virüslerden kurtulmak amacıyla yapılıyor olması da önemli bir faydadır.

Zararları
arasında ise bu işlemin sürekli yapılması sonucu diskimizin üzerine yazılıp silinin datalar diskimizin her seferinde biraz daha yıpranmasına neden olur. Bu durum çok Büyük bi olay değildir fakat çok çok format atmanızı önermem

brucelee

Confirmed Memb.
Konular
5
RC Point
0
hocam konuyla alakası yok ama bugün format atacaktım ama diskleri okumadığını farkettim bunun çözümü varmı yoksa sistemsel bir hatamı. birde update güncellemelerini yedekleme şansım varmı

Swoidy

Confirmed Memb.
Konular
5
RC Point
0
ayda 2 defa atıyorum pc rahatlasın diye kendine geliyor
3.cü parti yazılımlar kullandığım için :D