İşlemci ısınma sorunu

batt2009

Super Member
Konular
21
RC Point
0
intel i5 10200h işlemcim

bilgisayarım ın işlemcisi chromdayken 60 dereceyi görüyo​

LostCasper

Legend Member
Konular
107
RC Point
0
İşlemci soğutucu macunu bitmiş olabilir.
En kısa sürede bilgisayarcıya gitmelisiniz.
Evde kendiniz denemeyiniz.

Shiva

Admin
Konular
522
RC Point
0
Leptop u evde kullanıyorsan onu bi satıp masaüstü alman gerekiyor bana kalırsa, bende eski leptop kullanıcısıyım. İstediğin kadar temizle leptopun temizleyince veya macun yenilediğinde kısa bir süre sonra tekrardan aynı arızaları çıkardığını göreceksin. Pek bir etkili kalmıyor yani.

En kolayından leptop soğutucusu alabilirsin.

tgasalih

Hakzısı Hakla
Ultra Member
Konular
69
RC Point
0
Shivaya katılıyorum en iyisi masaüstü bende eski leptop kullanıcıyım çok ısınıyordu.

Ama yinede verebileceğim tavsiye termal macununu değiştir ve leptop soğutcusu al. Ayrıca bazı sistemsel ayarlar yap mesela güç planı eğer yüksek performansta değilse leptop zorlanır ve ısınır

delilerkiralu

Confirmed Memb.
Konular
2
RC Point
0
macunları değiştir hava alacak şekilde kullan ama masaüstüne geçmen yararına olur

NaneliSakız

Ultra Member
Konular
20
RC Point
0
O olay bende de olmuştu zamanında. Büyük ihtimal tahminimce ekran kartın bilgisayarın bütün yükünü sırtlanıyor. Hatta sende de şöyle oluyordur. Bilgisayarın boşta iken 10 dakika masaüstünde boş bıraktığın zaman sıcaklığın 55-60 derecelerde geziyordur. Genelde 55 derece de takılır. Benim şimdi ki sıcaklığım 40-41 derece chrome açıkken bile. Nvidia ekran kartı kullanıyorsan. Bütün ayarları fabrika ayarlarına geri döndür. Nvidia denetim masasında 2 bölüm var. Genel ayarlar ve program ayarları. Genel ayarlara dokunma otomatik seç olarak kalsın. Eğer bir ayar yapacaksan bireysel olarak, kullanacağın; program ayarları kısmından yap ayarlarını. Çünkü genel ayarlarda 2 seçenek var. otomatik seç, yüksek performans, entegre grafik. Eğer o yüksek performansta ise onu otomatik seç kısmına al ve ayarları eski haline getirip bilgisayarı yeniden başlat. Ben öyle düzelttim.

basaci

Member
RC Point
0
ilk olarak kendi fan uygulaması yoksa farklı bir yazılım ile dene fan hızı otomatik artmıyor olabilir arkadaşların dediği gibi termal macun ve termal ped kullan ben arctic mx 4 kullandım 10-13 derece arası düşüş gördüm fanların tozlanmış olabilir hava tutturursun,chrome arka planda sürekli açık kalıyorda olabilir ayarlardan kapat bunlarda olmaz ise işletim sisteminde yazılımsal sorun olabilir temiz kurulum yaparsın bu arada 60 derece yüksek bir derece değil boşta biraz ama yük altında 80 dereceyi geçmez ise sorun yok.

noires

Confirmed Memb.
RC Point
0
Yazın 80 dereceyi görüyordu altına bir soğutucu ayarladım