Motivasyonsuzluk

ambrose

Active Member
Konular
3
Merhaba arkadaşlar yakın dönemde üniveresite sınavına girdim şu an güzel bir şehirde güzel bir üni okuyorum fakat artık hiçbir şey beni motive etmiyor. Özellikle üniversite sınavı bu dönemde karaciğerim grade 2 yağlandı ve 6 cm şişti. Belki de hayatta en çok sevdiğim abur cubur fast food olayını 8 aydır yemiyorum ve 30 kilo verdim. Oysaki sınav gibi zorlu dönemde beni tek motive eden abur cubur ve fast food idi. Şimdi onları da yemeyişim beni çok depresif yapıyor. Spor yapmaya çalışıyorum hani en azından endorfin salgılansa bile mutlu olacağım ama sadece acı çekiyorum sporda. Arkadaşlar, tiyatro, sinema gibi şeyler önermeyin hepsini denedim. Ya da gelecekte mesleğin olur çok para kazanırsın gibi saçma motivasyonlarla da gelmeyin bunlarda yardım etmiyor. Sadece geçmişi özlüyorum geçmişte yaşıyorum. İçimde sadece küçük bir umut var ama sanki o da günden güne tükenecek gibi. Arkadaşlar sadece ben böyle değilim tanıdığım konuştuğum çoğu akranlarım böyle. Sadece onlar bunları geçiştiriyorlar. Yüzlerine sahte bir maske takıp hayatlarına devam ediyorlar. Kanayan bu yarayı geçiçi bir pansuman yapıyorlar. Sizde durumlar nedir?

CodeR

Ultra Member
Konular
14
Ne diyelim kardeşim allah yardımcın olsun zor durumun

Space İs god

Legend Member
Konular
27
Mutluluk gelmesini bekliyorsan daha bu düşünce yapınla çok beklersin. Bazen hayattaki küçük şeylerden zevk almasını bilmelisin. Örnek olarak yolda giderken aynı renkteki taşlara basmazsam ben malım gibisinden bunun sonunda basamazsın mesela ve komik bi durum olur gülüp mutlu olursun ya da yeni öğrendiğin yaptığın şeyler vs. Ha bunlar ne nasıl yapabilirim gibi sorular sormaya devam edeceğini bildiğim için bence bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim. Çok olumsuzluk durumun var profil fotoğrafın başta mesela mutlu bir şey koyabilirsin mesela renklendirici şeyler bulman lazım kendine. Siyah renk giyiyorsan renkleri değiştirebilirsin mavi pembe bunlar seni dışarıya kendinden emin düzgün konuşmacı gibi gösterir ve insanların sana dikkatli bakışı mutlu edebilir. Çok küçük ayrıntılara takılıyorsan diye de bunu eklemek istedim ama dediğim gibi ufak şeylerden zevk almayı bilesin ki büyük birşeyler olunca şaşırma duygunu kaybetmemen için

emrefb58

Super Member
Konular
2
Kanka dost acı söyler bende forumdakileri dost olarak görüyorum bu yüzden acı konuşucam senin yerinde olmak isteyen ne kadar insan var tahmin dahi edemezsin (motive olarak algılama amacım seni motive etmek değil) ama sen yok eskiyi özledim yok eskide yaşıyorum gibi boş boş şeylerle kendini oyalıyorsun ve yeteneğini heba ediyorsun tamamen saçmalıyorsun çık arkadaş edin uniden kızlarla takıl bunu denedin halen mi olmadı zaten spor yapıyormuşsun benim bildiğim kadarıyla spor yaptıktan sonra yediğin yemeği abartmadan hamburger pizza yiyebilirsin git güzel bi aktivite bul o aktiviteyi yapan insanlarla takıl eskiyi bu kadar özlediysen şehir değişimi yaptıysan eski yaşadığın şehire yatay geçiş talep et hayata bir kere geliyorsun onda da yok eskiyi özledim yok şöyle yok böyle boş işlerle harcama geleceğe odaklan anı yaşa bunu da motivasyon konuşması gibi algılama sanki bi arkadaşına derdini anlattın oda sana böyle bi cevap verdi diye düşün nutuk atıyor bu dersen hiç bir faydasını göremezsin söylediklerimin gene çözüme ulaşamazsan psikologa danış

ambrose

Active Member
Konular
3
Mutluluk gelmesini bekliyorsan daha bu düşünce yapınla çok beklersin. Bazen hayattaki küçük şeylerden zevk almasını bilmelisin. Örnek olarak yolda giderken aynı renkteki taşlara basmazsam ben malım gibisinden bunun sonunda basamazsın mesela ve komik bi durum olur gülüp mutlu olursun ya da yeni öğrendiğin yaptığın şeyler vs. Ha bunlar ne nasıl yapabilirim gibi sorular sormaya devam edeceğini bildiğim için bence bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim.
Kendimi kandıramıyorum artık psikiyatrise gittim ilaç yazıp yolladı. küçük şeyleri görüp mutlu oluyorum zaten ama anlık oluyor o daha baskın olan hal depresif hali. Sadece bu ekonomide bu toplumsal yozlaşmada sanırım daha doğru düşünememeye başladık.

ambrose

Active Member
Konular
3
Kanka dost acı söyler bende forumdakileri dost olarak görüyorum bu yüzden acı konuşucam senin yerinde olmak isteyen ne kadar insan var tahmin dahi edemezsin (motive olarak algılama amacım seni motive etmek değil) ama sen yok eskiyi özledim yok eskide yaşıyorum gibi boş boş şeylerle kendini oyalıyorsun ve yeteneğini heba ediyorsun tamamen saçmalıyorsun çık arkadaş edin uniden kızlarla takıl bunu denedin halenl mi omadı zaten spor yapıyormuşsun benim bildiğim kadarıyla spor yaptıktan sonra yediğin yemeği abartmadan hamburger pizza yiyebilirsin git güzel bi aktivite bul o aktiviteyi yapan insanlarla takıl eskiyi bu kadar özlediysen şehir değişimi yaptıysan eski yaşadığın şehire yatay geçiş talep et hayata bir kere geliyorsun onda da yok eskiyi özledim yok şöyle yok böyle boş işlerle harcama geleceğe odaklan anı yaşa bunu da motivasyon konuşması gibi algılama sanki bi arkadaşına derdini anlattın oda sana böyle bi cevap verdi diye düşün nutuk atıyor bu dersen hiç bir faydasını göremezsin söylediklerimin gene çözüme ulaşamazsan psikologa danış
Önerin için sağ ol ama kızlara olan güvenimi kaybedeli çok oldu. Bir sürü insanla tanıştım fakat gördüğüm sadece toplumsal olarak büyük bir deprem yaşamış olan bir kuşak. İnsanlara güvenimi kaybettim o yüzden çok samimi olmadan işleri yürütmeyi tercih ediyorum. Sadece evet gerçekten çok iyi insanlar var fakat bu insanları bulmak gerçekten zor. Bu yüzden enerjimi daha fazla bu işe veremem. İnsanlarla daha çok resmi bir ilişkim var. Eskiyi özlememdeki kasıt ise sadece geçmişteki masumiyeti, çocukluğu, saflığı, kaygısızlığı, dertsizliği özlemekti.

Space İs god

Legend Member
Konular
27
Kendimi kandıramıyorum artık psikiyatrise gittim ilaç yazıp yolladı. küçük şeyleri görüp mutlu oluyorum zaten ama anlık oluyor o daha baskın olan hal depresif hali. Sadece bu ekonomide bu toplumsal yozlaşmada sanırım daha doğru düşünememeye başladık.
Zaten ilaç senin mutlu olmanı sağlıyor ve bunu kullanman gerek ki bu ilaçlar senin mutluluk bazı altında verilen hormonlarını kuvvetlendirsin ve mutlu olabil diye. Ama ilacının etkisi düşük ise bu mumkün değil yüksek ise bunun olmaması hiç mümkün değil. Bir şekilde bir şeyi yapmıyorsun.

ambrose

Active Member
Konular
3
Zaten ilaç senin mutlu olmanı sağlıyor ve bunu kullanman gerek ki bu ilaçlar senin mutluluk bazı altında verilen hormonlarını kuvvetlendirsin ve mutlu olabil diye. Ama ilacının etkisi düşük ise bu mumkün değil yüksek ise bunun olmaması hiç mümkün değil. Bir şekilde bir şeyi yapmıyorsun.
İlacı reddettim karaciğere vuruyordu ilaç çünkü.

Space İs god

Legend Member
Konular
27
dostum derdin abur cubur yemek mi ? hayatta daha önemli şeyler var kendine gel lütfen. !
Mesele yiyip yemesi değil bunları yediğinde adam mutlu oluyor ve karaciğer yağlanmasından ötürü yiyemiyor bu yüzdende mutsuz duruma düşüyor bu da onu kötü etkiliyor. Anlayacağın mutluluk hormonları zayıf.
Mesajlar sistem tarafından otomatik olarak birleştirildi:

İlacı reddettim karaciğere vuruyordu ilaç çünkü.
Çoğu şeyin tedavisi var elbette ki onunda vardır ama dediğim gibi yapmadığın şeyden ötürü kendini mutsuz hissedemezsin ya da böyle kendini yargılamamalısın. Ya kullanacaksın ya da kabullenip dediklerini dert etmeyeceksin.