Bilgisayar biosta kalıyor

38kMuhammer

Confirmed Memb.
Konular
6
Merhaba daha 1 saat önce felan normal bir şekilde oyun oynuyordum PC mavi ekran verip kapandı ve biosa attı esc ile çıkmayı denedim ama sürekli biosa tekrar atıyor yardimci olabilirmisiniz

Teodora

ワイフ
Legend Member
Konular
202
Kanka ramleri falan çıkartıp, tekrardan tak. 2 Tane ram varsa slotları değişerek koy. HDD veya SSD artik hangisini kullaniyorsan, bios'dan gözüküp gözükmediğine bak. Eğer ram slotlarını değişmen ile çözülmediyse, işlemciyi falan söküp macununu yenileyip tekrardan tak. Eğer öyle kalmaya devam ederse yüksek ihtimal ile; Hdd / Ssd ölmüştür.

38kMuhammer

Confirmed Memb.
Konular
6
Kanka ramleri falan çıkartıp, tekrardan tak. 2 Tane ram varsa slotları değişerek koy. HDD veya SSD artik hangisini kullaniyorsan, bios'dan gözüküp gözükmediğine bak. Eğer ram slotlarını değişmen ile çözülmediyse, işlemciyi falan söküp macununu yenileyip tekrardan tak. Eğer öyle kalmaya devam ederse yüksek ihtimal ile; Hdd / Ssd ölmüştür.
bilgisayarı daha alalı 2 ay vs oldu ssd de problem oldugunu sanmıyorum ama ramleri çıkardım taktım bios pilini çıkardım taktım düzeldi şimdi açıldı inşallah bidaha gitmez :D

KUDURCANIM

Active Member
HDD bozulmuş olabilir.
HDD'nin anakarta olan bağlantısında bir sıkıntı olmus olabilir. İşletim sistemin çökmüş olabilir.

Huso0047

Confirmed Memb.
Konular
3
SSD bozulmuş olabilir yada winows zarar görmüş windosu tanımıyor olabilir en mantıklısı biosa girip SSD yada HDD in adı varmı bakmak